top of page
  • Forfatterens bildeMagic Norway

Dagens Næringsliv: Bergensinvestor kjøper vinslott for 100 millioner


Tom Rune Pedersen og hans to døtre kjøpte i sommer vinslottet Saint Martin de la Garrigue i Languedoc i Frankrike. Prisen var trolig over 100 millioner kroner.
Bergenseren Tom Rune Pedersen har kjøpt vinslott med store vinmarker i Languedoc i Sør-Frankrike med en historie tilbake til 900-tallet. Trolig har han betalt over 100 millioner kroner.

– Det er nok et kjøp gjort med både hodet og hjertet. Det ligger mye passion bak dette, sier Ole Warberg (60).


Den tidligere mangeårige reiselivsdirektøren i Bergen meldte overgang til Tom Rune Pedersens eiendomskonsern Magic Norway i fjor vår.


Interiør i vinslottet Saint Martin de la Garrigue i Languedoc nær Montpellier i Sør-Frankrike (Foto: Magic Norway)

Warberg sier vinslottet Saint Martin de la Garrigue i nærheten av Montpellier ble kjøpt i sommer, men vil ikke si noe om hva det kostet ut over at det var «en betydelig sum».


– Det er en eiendom konsernet kan bruke både mot norske og internasjonale målgrupper som vil ha noe helt spesielt. Vi tenker også private arrangementer som brylluper og slikt. Det produseres i tillegg en vin der som er kjent over store deler av verden og som vi selvfølgelig vil bidra med å fremheve på våre hoteller og restauranter her i Norge, sier Warberg.

 

Faktaboks: Tom Rune Pedersen og Magic Norway

  • Tom Rune Pedersen (59) kjøpte sin første eiendom som 19-åring i 1979. Han gikk to år på befalsskolen før han etablerte sin første butikk, og etter hvert kleskjeden Buksesmekken.

  • Pedersen og mangeårige makker Geir Hove ble gjennom Kløver Eiendom dominerende i Bergens eiendomsmarked, blant annet med kjøpesentrene Xhibition og Kløverhuset.

  • I 2015 fordelte Hove og Pedersen eiendommer verdt to milliarder kroner og gikk hver til sitt. Pedersen ville konsentrere seg om kjøpesentre og etter hvert hoteller i Bergen mens Hove ville fokusere på utvikling av Hotell Norge i Bergen.

  • Pedersens hovedselskap Ab Eiendommer skiftet senere navn til Magic Norway og eies av Pedersen og døtrene Irmelin (27) og Benedichte (31) Heiberg Pedersen.

  • Finansbladet Kapital har anslått at Pedersen med familie har en formue på 3,5 milliarder kroner.

  • I sommer kjøpte Pedersen en stor vingård i Sør-Frankrike for rundt 100 millioner kroner.

 

100 millioner pluss?

Selv om Warberg ikke vil ut med prisen, lyktes det etter omfattende søk hos franske og internasjonale meglere av luksuseiendommer å finne et prospekt som Sotheby's øyensynlig må ha glemt å fjerne fra nettet.


Vinslottet inneholder blant annet et musikkrom. (Foto: Magic Norway)

Med slottet følger også et eget kapell med en historie som går mer enn 1000 år tilbake i tid. (Foto: Magic Norway)

Det står ingenting der om navn på eiendommen, men sammenholdt med bildene som vinslottet Saint Martin de la Garrigue selv har publisert på egen hjemmeside og andre fakta om eiendommen, fremstår det klart at det er den samme eiendommen. Prisantydning er 10,9 millioner euro, eller godt over 100 millioner kroner.


Warberg bekrefter at det faktisk er den samme eiendommen.

Chateau Saint Martin de la Garrigue er på hele 1600 mål med 680 mål vinmarker med en årlig produksjon på rundt 300.000 flasker rød- og hvitvin. Tre av slottets viner er for øyeblikket tilgjengelige via Vinmonopolet.


Vinkjelleren på Saint Martin de la Garrigue i Languedoc i Frankrike er på over 3000 kvadratmeter. (Foto: Magic Norway)

Ifølge prospektet Sotheby's har glemt å fjerne fra nettet, har slottet til sammen rundt 1000 kvadratmeter boligflate, en vinkjeller på 2000 kvadratmeter og 15 soverom.


Chateau Saint Martin de la Garrigue har et kapell som er datert til år 987, en omfattende park på 30 mål, fontener, svømmebasseng og tennisbane og skal være fullstendig renovert av forrige eier.


Pedersen kan overta et slott fullstendig renovert av forrige eier. (Foto: Magic Norway)

Biblioteket. (Foto: CONTENT(S),Magic Norway)

Et av hovedsoverommene og stuen tilknyttet patioen. (Foto: Magic Norway)

Spiseplass foran peisen. (Foto: Magic Norway)

Kjøkkenet er topp moderne med store vinduer på begge sider. (Foto: Magic Norway)

Deler av gårdsplassen. (Foto: Magic Norway)

Bassenget med poolhouse. (Foto: Clement Cousin,Magic Norway)

Slottet har som, seg hør og bør, en standsmessig oppkjørsel. (Foto: Magic Norway)

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page