top of page
  • Forfatterens bildeMagic Norway

Dagbladet: Her er vinslottet til den «ukjente» eiendomskongen

Bergen-milliardær Tom Rune Pedersen har kjøpt Chateau Martin de la Garrigue for over 100 millioner.

PARKERING INKLUDERT: Hvis du ankommer det bergenske vinslottet i Sør-Frankrike pr. bil, er det ikke problemer med parkometre. (Foto: Magic Norway).

- Hva kan du tilby av pris og fasiliteter, hr. konserndirektør, hvis vi vil leie oss inn i ditt nye vinslott i Sør-Frankrike - for eksempel med 100 gjester i tre dager ?


- For det første så er det ikke mitt vinslott, det tilhører hovedeieren av eiendomselskapet Magic Norway i Bergen, som jeg er konserndirektør. Et selskap til 100 kan vi planlegge nå, til borimot 200 også. Men prisen er vi ikke klare til å gi sånn på sparket.


Konserndirektør Ole Warberg er ikke vanskelig å be når det gjelder hyggelokaler han har ansvaret for. Han lærte seg litt som reiselivsdirektør i Bergen.


Dagens Næringsliv fortalte først om den bergenske landgangen i de sørfranske vinområdene, en snau halvtimes vei fra byen Montpellier.

NÅ OGSÅ VINKONGE: - Altfor mye penger, sier Tom Rune Pedersen om slottshandelen i Franrkike. (Foto: Magic Norway).

Chateau Martin de la Garrigue, med mer enn 1000 år lang historie, 1 600 dekar landareal, 1 000 kvadratmeter boligflate og 2 000 kvadrat vinkjeller har siden i sommer videresendt foretningsposten til Nedre Korskirkeallmenningen 1A, 5017 Bergen.


Ukjent ?

Hva det kostet ?


- Nei, vi oppgir ikke priser på investeringer. Dessuten er det Tom Rune Pedersen som har kjøpt helt på egenhånd. Eiendommen skal gå inn i porteføljen til selskapet Magic Norway og forvaltes av oss, sier konserndirektøren.


- Er det bare vi som ikke bor i Bergen, og som ikke er tungt inne i eiendomsbransjen, som ikke har hørt om Tom Rune Pedersen?


- Ja, det er nok det, ler konserndirektøren og avstår fra å kommentere kjøpesummen som Dagens Næringsliv har sirklet seg inn på.

KLAVÉR: Notestativ og tangenter klar for nye impulser i en av dagligstuene. (Foto: Magic Norway).

Avisa har funnet salgsprospektet på selveste Sotheby's. Der var prisantydningen 10,9 millioner euro - drøyt 100 millioner kroner.


Til Bergens Tidende sier den mediesky eiendomsmilliardæren:


- Det er kanskje noe som har skjedd med alderen, men penger er blitt helt ubetydelig. Vi bruker tilgjengelig kapital til å prøve å få til noe, sier Pedersen til BT.


Nr. 76

Og legger til at han har brukt «altfor mange penger» på vinslottet.


Finansbladet Kapital har plassert 59-åringen på 76. plass av Norges rikeste i 2018 med en anslått formue på 3,5 milliarder kroner.


Han eier 50 prosent av aksjene i eiendoms-, hotell- og restaurantselskapet. Døtrene Benedicte Heiberg Pedersen og Irmelin Heiberg Pedersen eier 25 prosent hver og har sentrale jobber i selskapet.

IKKE BARE BERGEN: Konserndirektør Ole Warberg. (Foto: Magic Norway).

300 000 liter

I selskapets egen presentasjon av begynnelsen står det i korthet at videregående skole ble etterfulgt av to år på Forsvarets befalsskole på Kongsberg før virksomheten i service- og eiendomsbransjen akselrerte til dagens oppsummering - også utenfor Bergen og Frankrike.


- Vinproduksjonen i Languedoc-området utenfor Montpellier, skal dere fortsette med den?


- Ja da, nå går det 300 000 liter rødt, hvitt og rosé i året til 30 land, også til vårt hjemlige pol. Nå er det 12 ansatte på den delen og mange flere når det står på som mest. Det fortsetter, sier konserndirektør Ole Warberg.

IKKE MEDBRAKT: Bergens "ukjente" eiendomskonge har 2 000 kvadratmeter kjeller med vin fra egne druer. (Foto: Magic Norway).

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page